< Terug


Omschrijving Gegevens

Slagerij van Mill, Kerkstraat
Foto nummer
29
Datum
28-05-2016
Foto
Omschrijving
Deze foto is gemaakt in de Kerkstraat in Baarn. Het pand op de foto is nog steeds te vinden, vlakbij de ingang naar de Brinkstraat. In de tijd dat de foto gemaakt is was er een slagerij gevesgtigd. Tegenwoordig zijn er woningen in te vinden, maar nog steeds zijn er aan de gevel koppen van ossen en varkens te vinden. Deze slagerij was van Cornelis Matthijs van Mill. Het pand is rond 1910 gebouwd. Op de foto staan vier personen afgebeeld. De rechter dame is overduidelijk afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg. Zij is Jannetje van de Groep-Beekhuis (1907-2004). Zij werkte bij Van Mill in de winkel. Verder staan nog drie jongemannen op de foto. Waarschijnlijk knechten van de slager, of wellicht zoons? Wie kan ons vertellen wie die drie jongemannen zijn?
Filmpje


Reacties
Deel deze informatie


Bericht van: Bericht
René van de Groep

30-5-2016 16:59
De vrouw in Spakenburger/Bunschoter goed (klederdracht) is mijn ootjie (oma) Jans van de Groep-Beekhuis. Zij is de dochter van Pieter Beekhuis en Reintje Hoeve woonachtig te Eemdijk en veehouder van beroep. Later trouwde mijn ootjie met Zacharias van de Groep waar zij ook een boerenbedrijf hadden op de Eemdijk 57.

Bericht van: Bericht
J.G. DE VRIES

30-5-2016 15:41
Ik herinner mij deze slagerij nog heel goed.Ik heb begin 1953 ongeveer een week vlees naar cliënten gebracht, oa het paleis Soestdijk. en naar een boerderij aan het Zuidereind, daar raakte ik met vlees en al in het zand van een aan de Eeem gelegen bouwberoijf. voor aflevering heb ik de vleeswaren enz met Eemwater afgespoeld voor de bezorging gaf de boer mij 3 sigaren. Ikk denk er vaak aan teruig
Bericht van: Bericht
daan werner

30-5-2016 14:36
zover ik mij kan herinneren werd de zaak gerund door twee broers Van Mill'vroeger zeiden we de dikke en de magere van mill. de dikke woonde aan de zaak, de magere woonde eemn.weg hoek kampstraat. de dikke had zover ik weet geen zonen, wel twee dochter Willy en Eva, de magere had 1 dochter (naam kwijt)_de dikke was een zeer vrolijke man, die ook altijd een schijfje worst weggaf (zij waren mijn overbuurman), namen van knechten herinner ik mij niet.

Hieronder kunt u uw mededelingen kwijt zoals aanvullingen en correcties.
Dit bericht wordt direct zichtbaar op deze pagina.
Let op: wees beleefd, kwets geen familie of nabestaanden van de afgebeelde personen.
Wij behouden ons het recht voor om berichten zonder opgaaf van reden te verwijderen.

Laat uw bericht achter
Naam: *
Emailadres: (Wordt niet op de site getoond)
Homepage:
Uw bericht: *
Vul hiernaast onderstaande code in:
(* = Verplicht veld)