< Terug


Omschrijving Gegevens

Sigarenfabriek Hagen
Foto nummer
37
Datum
30-07-2016
Foto
Omschrijving
Op de plek van onze bibliotheek aan de Hoofdstraat stond eerder het St. Nicolaasgebouw. Hierin was heel vroeger ons gemeentehuis en ons postkantoor gevestigd. Later vestigde zich daar een sigarenfabriek van de gebroeders H.G. en M.A. Hagen. De fabriek verruilde De Bilt voor Baarn. De doelstelling in Baarn was het vervaardigen van 60.000 sigaren per week van een bijzonder merk, beperkt tot een 8-tal merken in de prijsklasse van 25 tot 60 cent, waaronder 14.000 senoritas in de prijsklasse van 13 cent. Het pand aan de Utrechtseweg in De Bilt werd verkocht aan de NV Reckitts Handelsmaatschappij, producent van het toen bekende zakje blauw. Op 31-12-1936 was Hagen in liquidatie. Op 1-1-1937 werd de liquidatie beëindigd door de inbreng van het gehele bedrijf in de "Hagen’s Exploitatie Maatschappij NV" gevestigd te De Bilt. Het doel van deze maatschappij was statutair het exploiteren van de onroerende goederen uit de voormalige N.V. in 1 liquidatie.
Op 23-03-1952 werd "Hagen’s Exploitatie Maatschappij" ontbonden. Op 19-12-1952 werd door J.J.H.M. Hagen een nieuwe NV opgericht: de Koninklijke Sigarenfabriek H.G. en M.H. Hagen N.V. wederom te Baarn. Het bedrijf werd op 31-07-1956 opgeheven.
Ons is vrijwel niets bekend van over deze fabriek. Zijn er nog foto's van het interieur of van het personeel? Wellicht foto's van de eigenaren? Wie kan ons meer vertellen?
Filmpje
Reacties
Deel deze informatie


Bericht van: Bericht
henk hagen

31-7-2016 21:28
Beste Eric, Hoewel geen familie in sigaren, vond ik nog een foto uit Amsterdam http://www.gahetna.nl/collectie/afbeeldingen/fotocollectie/zoeken/weergave/detail/start/0/tstart/0/q/zoekterm/sigarenfabriek%20hagen

Hieronder kunt u uw mededelingen kwijt zoals aanvullingen en correcties.
Dit bericht wordt direct zichtbaar op deze pagina.
Let op: wees beleefd, kwets geen familie of nabestaanden van de afgebeelde personen.
Wij behouden ons het recht voor om berichten zonder opgaaf van reden te verwijderen.

Laat uw bericht achter
Naam: *
Emailadres: (Wordt niet op de site getoond)
Homepage:
Uw bericht: *
Vul hiernaast onderstaande code in:
(* = Verplicht veld)