< Terug


Omschrijving Gegevens

Wie, wat, waar: Eerste steen Nicolaaskerk
Foto nummer
47
Datum
17-12-2016
Foto
Omschrijving
Eerste steen van de R.K. Nicolaaskerk aan de Kerkstraat is gelegd door R.K. Kerkbestuur 28-5-1904. De kerk is in 1905 in gebruik genomen. Op de steen staan vermeld: Mr. Franciscus Pen (niet de Burgemeester, maar kleinzoon en notaris / wethouder), Petrus Jacobus Cornelis Kok (pastoor), Hendrik (Hein) Schimmel (katholieke boer die aan de Zandvoortweg woonde) en P. Brouwer? en G. Westerhorst? We zijn op zoek naar de identieteit van de laatste twee heren.
Filmpje


Reacties
Deel deze informatie


Bericht van: Bericht
John Kappers

18-12-2016 18:10
Ik was nieuwsgierig heb even gezocht Een mogelijkheid is dat J. Westerwoudt - Joannes Westerwoudt is, een bankier. Hij had een zoon Leonardus Aloysius Maria Westerwoudt die pastoor, kanunnik en deken van de RK Kerk in Haarlem was en twee dochters die in Baarn getrouwd zijn. Joannes zou zo maar voor financiering/begeleiding gezorgd kunnen hebben. Uit het volgende is op te maken dat hij werd geconstitueerd door RK Kerkbesturen. Helaas m.b.t. Baarn niet kunnen vinden.

“het Rooms Katholiek Parochiaal Kerkbestuur te Linden constitueert Joannes Westerwoudt en August Louis Guillaume Hubert Pichat, beiden te Amsterdam.”

P. Brouwer zou Peter Brouwer, boer en landbouwer aan de Eemsche Dijk geweest kunnen zijn. Zijn eerste vrouw was een Schouten.

Hieronder kunt u uw mededelingen kwijt zoals aanvullingen en correcties.
Dit bericht wordt direct zichtbaar op deze pagina.
Let op: wees beleefd, kwets geen familie of nabestaanden van de afgebeelde personen.
Wij behouden ons het recht voor om berichten zonder opgaaf van reden te verwijderen.

Laat uw bericht achter
Naam: *
Emailadres: (Wordt niet op de site getoond)
Homepage:
Uw bericht: *
Vul hiernaast onderstaande code in:
(* = Verplicht veld)