Dit is de 43.020.127e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2007 geplaatst op 2-1-2010 in de catagorie objekten.

Zandvoortweg Dijkman

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Bij deze foto hebben we de omschrijving: Zandvoortweg Dijkman. We hebben dus een indicatie waar de foto ongeveer genomen moet zijn, maar helaas weten we verder nog niets. We kregen de tip dat he mogelijk de kruizing Zandvoortweg / Nolenslaan zou kunnen zijn, daar waar sloperij De Ruijter zijn opslag had. De foto zou dan genomen zijn vanuit kwekerij Pater. Zeker zijn we echter nog niet. Wie heeft de gouden tip?

Update 9-5-2010: Bovengenoemde vermoedens zaten aardig in de buurt, maar de exacte locatie weten we nu, dankzij dhr. J.A.M. Pater uit Baarn. Deze foto is genomen vanuit de kwekerij van Kuijer, we zien hier de hoek Zandvoortweg en wat later de Troelstralaan zou worden. De Troelstralaan bestond destijds nog niet. De twee voorste woningen zijn inmiddels verdwenen. Op die plek staan nu de aanleunwoningen van verzorgingstehuis Santvoorde. Het achterste huis staat er nog steeds, dat is Zandvoortweg 108. In dat huis woonde Evert Pater en zijn echtgenote Janna van de Pol. Rechts langs het huis loopt de Zandvoortweg en voor dat huis langs begint nu de Troelstralaan. In 1948 woonde Cornelis Johannes (Kees) Dijkman op Zandvoortweg 110. Dat was dus het middelste huis met het reclamebord in de tuin. Kees was getrouwd met Hendrika (Heintje) Kuijer. Zij hadden een zand- en grindhandel. In het voorste huis (alleen de voorgevel is zichtbaar) woonde Jan Kuijer, broer van bovengenoemde Heintje Kuijer. Hij was getrouwd met Anthonia Dijkman, zus van bovengenoemde Kees Dijkman. Dat was dus 2x broer en zus naast elkaar.

Datering van de afbeelding: ca. 1970
Bron: Mevr. W. de Vries-Birkhoff, Baarn
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort oude foto's die betrekking hebben op het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Cornelis Johannes Dijkman zoon van Willem Dijkman en Adriana de Bruijn
2. Jan Kuijer zoon van Jan Kuijer en Maria Kuijer
3. Evert Pater is geboren op 13-02-1912 en overleden op 18-07-1999. zoon van Johannes Albertus Martinus Pater