Dit is de 43.002.884e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 5248 geplaatst op 21-06-2023 in de catagorie portretfoto.

Arnoldus Johannes Josephus Maria van der Korput

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is Arnoldus Johannes Josephus Maria van der Korput.

Arnoldus Johannes Josephus Maria (Nol) van der Korput is geboren op donderdag 5 mei 1887 in Helmond, zoon van Cornelus Josephus van der Korput en Catharina Maria Pellemans. Nol is overleden op zaterdag 3 februari 1968 in Baarn, 80 jaar oud.Hij is gecremeerd op woensdag 7 februari 1968 in Velsen, crematorium Driehuis Westerveld. Notitie bij Nol: Was een liefhebber van tuinieren. Won vaak prijzen met de mooiste voortuin van Baarn. Kwam in 1935 van Amsterdam naar Baarn en ging aan Da Costalaan 2 wonen. In 1955 verhuisde hij naar Stationsweg 34a.

Aan de Stationsweg in Baarn woonde Arnoldus van der Korput (1887-1968). In de jaren dertig van de vorige eeuw was hij actief als technisch ingenieur en handelsagent in humidifiers (luchtbevochteraars). Op marktplaats.nl stond een advertentie van een psychrometer van Van der Korput. Een ingenieus apparaat. Het bestaat uit (onder) een glazenbuis, links een thermometer en rechts een thermometer. Tussen de twee thermometers een tabel. Het werkt als volgt: Door verdamping koelt een vloeistof af. Hoeveel het afkoelt is afhankelijk van hoeveel damp er al in de lucht zit.Dit apparaat meet de luchtvochtingheid. In het buisje onder wordt water gegoten. Als u goed kijkt ziet u aan de rechterkant van het buisje een ronde opening. Hierdoor kan de water dat verdampt uit de buis ontsnappen. De rechter thermometer meet de temperatuur van de vochige lucht. De linker thermometer meet de temperatuur van de droge lucht. Met een kartonnetje wordt nu voor de glazen buis gewapperd. Door de verdamping van het water wordt de temperatuur bij de rechter (natte) thermometer lager. Kies nu bovenaan de tabel de temperatuur van de natte thermometer en links van de tabel de temperatuur van de droge thermometer. In de tabel zelf is nu de relatieve luchtvochtigheid in procenten af te lezen. Leuk is dat de naam van Arnoldus van de Korput vermeld is op de psychrometer.

Zie: https://groenegraf.blogspot.com/2017/05/wie-wat-waar-arnoldus-van-der-korput.html

Nol bleef kinderloos. Beroepen: handelsagent kantoorbediende koopman winkelbediende

Nol:
(1) trouwde, 33 jaar oud, op dinsdag 17 augustus 1920 in Amersfoort met Leonora Florence (Noeny) Leezer, 20 jaar oud. De scheiding werd uitgesproken op woensdag 30 november 1938 in Utrecht. Noeny is geboren op donderdag 14 december 1899 in Breda, dochter van Lezer Moses Leezer en Rachel Reneta Salas. Noeny is overleden. Beroep: specialiste in huid- en gelaatsverzorging
(2) trouwde, 51 jaar oud, op donderdag 20 april 1939 in Eindhoven met Louise Angeline Marie (Wies) Linssen, 40 jaar oud. Wies is geboren op zaterdag 1 oktober 1898 in Eindhoven, dochter van Jacob Hendrik Hubert Linssen en Louisa Maria Helena de Groot. Wies is overleden op zaterdag 2 maart 1991 in Baarn, 92 jaar oud.Zij is begraven op woensdag 6 maart 1991 in Velsen, crematorium Driehuis Westerveld. Het huwelijk van Nol en Wies bleef kinderloos.

Datering van de afbeelding: Ca. 1960
Bron: Dhr. Jan van der Korput
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd:

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Arnoldus Johannes Josephus Maria van der Korput is geboren op 05-05-1887 en overleden op 03-02-1968.