Dit is de 1e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1529 geplaatst op 24-6-2009 in de catagorie portretfoto.

Barholomeus Willem van den Brink

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit is Bartholomeus Willem van den Brink.

Bartholomeus Willem (Ben) van den Brink, zoon van Cornelus van den Brink en Geertruida Maria Kooij. Ben is overleden. Notitie bij Ben: Ben van den Brink woonde op Gaslaan 63. Dat pand was vroeger volkslogement, het schijnt dat de manschappen van Napoleon daar nog overnacht hebben toen Napoleon tijdens zijn reis door Baarn kwam. Het logement heette "Luis aan de Ketting". Op zolder waren staalkabels gespannen. Gasten die teveel gedronken hadden konden daar voor 1 cent, over die kabels heenhangend, hun roes uitslapen. Zo is het logement aan zijn naam gekomen. Voor de oorlog was in het pand de goedkope rijwielcentrale gevestigd waar Ben van den Brink zijn rijwielhandel had. Beroep: fietshandelaar.
Ben trouwde met Josephina Wilhelmina (Fien) Nieuwland. Fien is overleden.

Kinderen van Ben en Fien:
1 Geertruida Maria (Riet) van den Brink, geboren op 31-12-1939 in Baarn. Riet is overleden op 23-03-2015 in Baarn, 75 jaar oud. Zij is gecremeerd op 31-03-2015 in Bilthoven, crematorium Den en Rust. Riet trouwde met Floris Boer. Floris is een zoon van Jan Boer en Jetsken Grada Bennink.
2 Wilhelmina Jacoba Margaretha (Marga) van den Brink, geboren in 1942 in Baarn. Marga is overleden op 07-03-2011, 68 of 69 jaar oud.

Datering van de afbeelding: ca. 1940
Bron: Mevr. M. van den Brink, Soest
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude portretfoto's van Eemlanders.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Bartholomeus Willem van den Brink