gvb-menu


Dit is foto nummer 1181 geplaatst op 21-2-2009 in de catagorie portretfoto.

Johanna Adriana Wilhelmina Maria van Reenen met twee kinderen Bijleveld

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit begin jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De envelop waar het glasnegatief in zit staat "Bijleveld". De exacte namen zijn ons niet bekend. Het lijkt erop dat dit een moeder met zoon en dochter is. Hopelijk kunt u helpen.

Update 25-4-2009: Mevr. E.C.M. de Vree-Van Berkum uit Baarn liet ons weten dat de naam Bijleveld haar bekend voorkomt. Zij vertelde dat Bijleveld de directeur was van de Rotterdamse Bank op hoek Spoorstraat / Leestraat in Baarn. Dit zijn mogelijk zijn echtgenote en kinderen. Wellicht helpt dit om deze personen te identificeren.

Update: 4-5-2009: Dhr. R.Th. Bijleveld uit Baarn kon ons vertellen dat de jongeman op deze foto zijn oom Dr. Maarten Iman Jacobus Bijleveld, heer van Lexmond en diens zusje Irma Ann Tonia Bijleveld, vrouwe van Lakerveld. Mevr. I. Bakker-Bijleveld bevestigde deze gegevens en schreef dat de naam van de moeder J. van Reenen luidt. Binnenkort hopelijk meer informatie.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Datering van de afbeelding: ca. 1942/1943
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Maarten Iman Jacobus Bijleveld. heer van Lexmond
2. Johanna Adriana Wilhelmina Maria van Reenen is geboren op 08-11-1911 en overleden op 06-10-1994. Moeder van 1 en 3

3. Irma Ann Tonia Bijleveld, vrouwe van Lakerveld