gvb-menu


Dit is foto nummer 1228 geplaatst op 14-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Henk Beumer

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Op deze envelop staat "Beumer jongetje.". We mogen denk ik aannemen dat deze jongen dus Beumer heet. Wie kan ons meer vertellen over deze jongeman?

Update 5-5-2009: Dhr. J. van Berkum, Baarn gaf ons de volgende tip: Dit is Age Beumer, zoon van Anne Marinus Beumer, uitgever, o.a. van uitgeverij "de Verkenner" en van de boekjes van Dick Bos, de uitgeverij was gevestigd in de Parkstraat, later Bosch en Keuning, De familie heeft jaren gewoond aan de Emmalaan 10. Age Beumer had ook nog een zusje, beiden hebben op het Baarns Lyceum gezeten. Echtgenote van Anne Marinus Beumer was Christien Voskuijl. Het echtpaar is begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn.

Update 6-9-2011: Mevr. C.J.M. van de Pol informeerde ons dat vader Anne Marinus Beumer uitgever was van De Boekerij en De Verkenner. Dat is nooit Bosch en Keuning geweest. Zij heeft zelf 10 jaar op kantoor bij dhr. Beumer en Blankenberg gewerkt. Ook het zusje van Age, Marian Beumer heeft daar gewerkt. Zij is getrouwd en naar Duitsland vertrokken. Age is, voor zover ze zich kan herinneren, naar Groningen verhuisd.

Update 7-12-2011: Dachten we dat we eruit waren, kregen we een mailtje van Henk Beumer, neef van Age Beumer. Henk's eerste gedachte toen hij de foto zag: "Dat ben ik!". Henk is er vrij zeker van dat hij op de foto staat. Hij is een zoon van Johannes Wilhelm Beumer en Maria Johanna Blom. Hij heeft niet veel foto's uit zijn jeugd, en is dus erg blij met deze foto. Het glasnegatief is naar hem opgestuurd.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen. Dit glasnegatief is inmiddels al opgestuurd naar Henk Beumer.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Henk Beumer