gvb-menu


Dit is foto nummer 1229 geplaatst op 14-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Johannes Wilhelmus Boissevain

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Op deze envelop staat "Boissevain Repr. Den Dolder.". Dit is dus een reproduktie van een foto (foto van foto) van Dhr. Boissevain uit Den Dolder. We hebben het sterke vermoeden dat het hier gaat om Johannes Wilhelmus Boissevain die in 1945 in Den Dolder gestorven is.. Wie kan ons meer vertellen over deze heer?

Johannes Wilhelmus Boissevain is geboren op 11-12-1900 in Groningen, zoon van Ursul Philip Boissevain en Wilhelmina Carolina Momma. Johannes is overleden op 15-03-1945 in Den Dolder, 44 jaar oud. Beroep: Jur. Kand.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Johannes Wilhelmus Boissevain is geboren op 11-12-1900 en overleden op 15-03-1945.gvb-footer