gvb-menu


Dit is foto nummer 2429 geplaatst op 15-1-2011 in de catagorie portretfoto.

Arie Twisker

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is Arie Twisker.

Arie Twisker is geboren op 24-09-1911 in Amsterdam, zoon van Pieter Twisker en Johanna Jacoba Hendrika Weijdom. Arie is overleden op 26-01-1957 in Laren, 45 jaar oud. Hij is begraven in Baarn, Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan. Notitie bij Arie: Arie Twisker jr. (*1943) vertelt over het gezin Twisker-Kleijn:
Mijn vader Arie Twisker is geboren in Amsterdam. Later is hij verhuisd (nog met zijn ouders ) naar Bussum. Vandaar uit heeft hij op de hei tussen Hilversum, Laren en Eemnes mijn moeder leren kennen. Dat was nog voor de oorlogsjaren. Er werd in die dagen al veel gefietst in die omgeving.Mijn moeder is Jeanne Kleijn en is de dochter van Jan Kleijn (mijn opa) die een schildersbedrijf had aan de Sparrenlaan 40 in Baarn. Dat schildersbedrijf had hij samen met ene Kooy, die naast hem woonde. De bedrijfsruimte was een schuurtje achter in de tuin. Het gezin van mijn opa bestond uit 8 personen, n.l. opa Jan Kleijn, oma Dirkje Kleijn-van Wessel en de kinderen Jan, Dirk, Bertus, Bets, Jeanne en Joop. Hun geboorte datums weet ik niet meer helaas (alleen dat van mijn moeder). Ik weet wel dat Jan elektricien was bij Buitenhuis in de Laanstraat en in de Padangstraat woonde. Hij en zijn vrouw hadden twee kinderen, n.l. Jan en Tineke. Dirk had meerdere kinderen, maar daar ben ik niet alleen de namen van kwijt, maar weet ook niet meer hoeveel kinderen zij hadden. Dirk en zijn vrouw woonde op de hoek van de Balistraat en Balidwarsstraat. Bertus was timmerman en is op latere leeftijd voor de gemeente Baarn gaan werken. Werkte eerst bij een aannemer in de Laanstraat. Bertus was getrouwd met ene ?Jannie Koops? en woonde op de Zandvoortweg 102. (Weet ik nog goed, omdat ik daar vaak op visite kwam en langs kwam als ik naar Baarn voetbal ging kijken. Baarn speelde toen nog op de Zandvoortweg vlak bij de vuilnisbelt). Zij hadden twee kinderen, n.l. Peter en Bert. Bets is getrouwd met ene ?Kees v.d.Burgh?, maar deze kwam niet uit Baarn. Hij was militair en zij zijn samen nog voor de oorlog naar Indonesie verhuisd. Na de oorlog zijn ze na terugkomst eerst in Soest en later in Amersfoort gaan wonen. Joop (de jongste van het gezin) is omstreeks 1955 ongetrouwd naar Nieuw-Zeeland ge?migreerd en is daar later met een Engelse vrouw getrouwd. Hij is altijd in Nieuw-Zeeland blijven wonen. Is wel twee keer voor een korte vakantie terug gekomen naar Baarn. Dan kan ik verder gaan met mijn moeder. Zij is in 1941 getrouwd met mijn vader en zijn toen eerst in Amsterdam gaan wonen, omdat mijn vader daar werkte. Alleen voor mijn geboorte is ze even teruggekomen. Omdat hij door de Duitsers in Duitsland moest werken, is mijn moeder het laatste oorlogsjaar terug gekomen naar Baarn en bij haar ouders in gaan wonen aan de Sparrenlaan. Na de oorlog kwam mijn vader terug naar Baarn en daar is hij ook in blijven wonen aan de Sparrenlaan, wachtend op eigen woonruimte voor hun zelf. Dat kwam er (ik meen in 1948) in de Piet Heinlaan 6. Hij is wel in Amsterdam blijven werken tot ongeveer twee jaar voor hij in 1957 in Laren (Katholiek ziekenhuis) overleed aan een ziekte. Mijn vader is in Baarn begraven op het kerkhof aan de Torenlaan. Omdat mijn zus en ik nog minderjarig waren, is er een voogd aangesteld voor ons. Dat werd de broer van mijn vader, n.l. Jan Twisker uit Bussum.

Beroep: tekenleraar.
Arie trouwde, 29 jaar oud, op 28-01-1941 in Baarn met Jeanne Kleijn, 23 jaar oud. Jeanne is geboren op 03-05-1917 in Baarn, dochter van Jan Kleijn en Dirkje van Wessel.
Kinderen van Arie en Jeanne:
1 Arie Twisker, geboren op 19-05-1943 in Baarn. Arie is overleden op 01-01-2014, 70 jaar oud. Hij is gecremeerd op 08-01-2014 in Rotterdam-Zuid, crematorium Monuta Memoriam. Notitie bij Arie: Arie woonde tot 1965 in Baarn en verhuisde daarna naar Heenvliet Arie trouwde met Jane Nn.
2 Jeannette Marianne Twisker, geboren op 20-07-1946 in Baarn.

Datering van de afbeelding: ca. 1940
Bron: Dhr. A. Twisker, Heenvliet
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort oude foto's die betrekking hebben op het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Arie Twisker is geboren op 24-09-1911 en overleden op 26-01-1957.