gvb-menu


Dit is foto nummer 2754 geplaatst op 9-10-2011 in de catagorie portretfoto.

Onbekende heer

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Helaas weten we niet wie op deze foto staat. Aanvankelijk dachten we dat het Simon Hermann Heinrich Garnjobst zou kunnen zijn, maar dat is niet mogelijk. Atelier Herz, die de foto maakte, werd gedreven door Sophia Herz in Amsterdam. Op de foto staat dat het atelier aan de Prinsengracht 396 in Amsterdam gevestigd was. De fotostudio zat daar echter pas vanaf 1902, daarvoor zaten ze aan de Herengracht. Simon Hermann Heinrich Garnjobst is in 1888 overleden, dus hij kan niet op de foto staan.

Hij had voor zover we weten 3 dochters, die zijn het dus ook niet. Dan misschien een schoonzoon? Gijsbertus van Kesteren (1841-1923) was in 1902 62 jaar oud. Dat zou qua leeftijd misschien kunnen, maar die had echter op oudere leeftijd zo?n karakteristiek uiterlijk, dat zie ik niet terug in deze foto. Zijn andere schoonzoon was Gerrit Jan Kamphuis, geboren in 1860. Die zou in 1902 42 jaar oud geweest zijn en als de foto later gemaakt is, ouder. Fotografe Sophia Herz overleed pas in 1940. Zou dus ook kunnen, maar omdat we geen foto?s van Gerrit Jan Kamphuis hebben, kunnen we niet vergelijken. De derde dochter van SHH Garnjobst bleef ongehuwd. Kortom, we weten niet wie er op de foto staat. Kunt u wellicht helpen?

Op foto 2761 staat een onbekende dame. Die foto komt uit dezelfde verzameling en is door dezelfde fotograaf gemaakt. Mogelijk is dat de echtgenote van deze heer.

Datering van de afbeelding: Na 1901
Bron: Mevr. M. Duister-Van de Meent, Baarn
Fotograaf: Atelier Herz, Prinstengracht 458 b/d Leidschestraat, Amsterdam
Gevraagd: Meer van dit soort foto's van oude portretfoto's van Eemlanders.

Op deze foto staan één of meerdere niet-geïdentificeerde personen.
Herkent u iemand? Laat het ons weten!
Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Onbekendgvb-footer