gvb-menu


Dit is foto nummer 5086 geplaatst op 18-01-2023 in de catagorie dokument.

Willem Nicolaas Kwakernaat en Neeltje de Ruijter 60 jaar getrouwd

Klik hier voor een vergroting van deze foto

In dit krantenbericht uit de Baarnsche Courant aandacht voor het echtpaar Willem Nicolaas Kwakernaat en Neeltje de Ruijter. Ze waren in 1992 60 jaar getrouwd.

Willem Nicolaas (Wim) Kwakernaat is geboren op maandag 9 september 1907 in Purmerend, zoon van Cent Kwakernaat en Maria Johanna Fraaij. Wim is overleden op vrijdag 8 september 2000, 92 jaar oud.Hij is gecremeerd op woensdag 13 september 2000 in Bilthoven, crematorium Den en Rust. Notitie bij Wim: Wim Kwakernaat, alias "Kwaak" vestigde zich na een flink aantal rumoerige jaren in 1932 in het rustige Baarn. Hij kende Baarn helemaal niet, maar hij was vast besloten voor zichzelf te beginnen. In de krans las hij over de mogelijkheid om in Baarn zijn geluk te beproeven en kocht het, toen nog bescheiden, kapperszaakje annex sigarenhandel van Hans van Solkema aan de Sparrenlaan. Daar heeft hij nooit spijt van gehad. Het echtpaar Kwakernaat raakte al gauw ingeburgerd en heeft zijn kappersvak op die plek meer dan vijftig jaar uitgeoefend. Een paar jaar na de oprichting begon echtgenote Neeltje een damesafdeling op de bovenverdieping van het pand. Samen met een tweede kapster verzorgde ze daar menig permanent en watergolf. Als expert in verven en spoelen kreeg ze ook regelmatig mannelijke klanten van haar echtgenote doorverwezen. Wim Kwakernaat begon zijn loopbaan als 15-jarige als ’inzeper’ bij een leerbaas in Purmerend. Vader Cent Kwakernaat was gasfitter. Hij stuurde zijn zoon naar de kappersschool in Amsterdam. Later heeft Wim daar zelf ook nog korte tijd les gegeven. Daarna kwam hij als bediende in de Jordaan in Amsterdam terecht. Eenmaal in Baarn stortte hij zich in het plaatselijk voetbalgebeuren. Tijdens en na de oorlog was hij penningmeester van BVV Baarn. Hij is ook penningmeester van de winkeliersvereniging Oosterhei geweest. Als hobby fokte Wim zangkanaries. Zelf zong hij ook graag, aanvankelijk bij "Zang en Vriendschap", later bij het Baarns Mannenkoor. Beroepen: barbier kapper
Wim trouwde, 24 jaar oud, op maandag 13 juni 1932 in Wijdewormer met Neeltje (Nel) de Ruijter, 23 jaar oud. Nel is geboren op zaterdag 19 september 1908 in Wijdewormer, dochter van Gerrit de Ruijter en Geertje Bakker. Nel is overleden op donderdag 25 november 1993 in Baarn, 85 jaar oud.Zij is gecremeerd op dinsdag 30 november 1993 in Bilthoven, crematorium Den en Rust.

Datering van de afbeelding: 1992
Bron: Baarnsche Courant
Fotograaf: Huub de Jonge
Gevraagd:

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Willem Nicolaas Kwakernaat is geboren op 09-09-1907 en overleden op 08-09-2000.

2. Neeltje de Ruijter is geboren op 19-09-1908 en overleden op 25-11-1993.








gvb-footer