gvb-menu


Dit is foto nummer 5298 geplaatst op 17-09-2023 in de catagorie portretfoto.

Avondzien Huijding

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is Avondzien Huijding.

Avondzien (Alphonsine) Huijding is geboren op zaterdag 22 februari 1896 in Blitar, dochter van Gregorio Rudolf Joseph Louis Wilhelm Huijding en Sri Bandioe. Alphonsine is overleden op dinsdag 17 september 1974 in Baarn, 78 jaar oud.Zij is begraven op vrijdag 20 september 1974 in Baarn, Rooms Katholieke Kerkhof, Kerkstraat. Alphonsine begon een relatie met Johannes Willem Adolf van den Abeelen. Johannes is geboren op zondag 3 maart 1889 in Soengerliat Banka. Johannes is overleden op donderdag 13 juli 1944 in Tjimahi, 55 jaar oud.Hij is begraven in Ereveld Leuwigajah, Cimahi. Beroep: administrateur
Kinderen van Alphonsine en Johannes:
1 Jack Antonius Siegfried van den Abeelen, geboren op dinsdag 27 juni 1922 in Buitenzorg. Jack is overleden op zaterdag 20 januari 1996, 73 jaar oud.Hij is begraven in Baarn, Rooms Katholieke Kerkhof, Kerkstraat. Jack trouwde met Anna Maria Johanna (Ans) van Opzeeland. Ans is geboren op woensdag 20 februari 1935 in Amsterdam. Ans is overleden op zaterdag 14 januari 2012 in Lage Vuursche, 76 jaar oud.Zij is begraven op zaterdag 21 januari 2012 in Baarn, Rooms Katholieke Kerkhof, Kerkstraat.
2 Dick Alphonsus Roland van den Abeelen, geboren op zaterdag 26 april 1924 in Buitenzorg. Dick is overleden vóór woensdag 13 augustus 2008, ten hoogste 84 jaar oud.Dick trouwde met Louise Johanna (Loeki) Messing. Loeki is geboren op donderdag 6 november 1930 in Baarn, dochter van Lambertus Josephus Maria (Bertus) Messing en Louisa Jacoba (Wies) van Klaarwater. Loeki is overleden op woensdag 13 augustus 2008 in Dongen, 77 jaar oud.Zij is begraven op maandag 18 augustus 2008 in Drunen, algemene begraafplaats Duynhage, Akkerlaan 2.
3 Edward Johannes Lodewijk (Ward) van den Abeelen, geboren op dinsdag 26 juni 1928 in Buitenzorg, Ned. Indië. Ward is overleden op woensdag 30 oktober 2013 in Baarn, 85 jaar oud.Hij is gecremeerd op woensdag 6 november 2013 in Bilthoven, crematorium Den en Rust. Notitie bij Ward: Ward van den Abeelen is geboren in Indonesië, waar hij zijn jonge jaren heeft doorgebracht. In de oorlog heeft hij, gescheiden van zijn familie, in een Jappenkamp gezeten. Na de oorlog is hij met zijn familie naar Nederland verhuisd. Na diverse baantjes te hebben gehad realiseerde hij zich dat zijn toekomst op het artistieke terrein lag. Hij is een opleiding aan de Rietveld Academy gaan volgen, waar hij zich diverse technieken eigen maakte. Naast zijn werk als leraar tekenen in het Voortgezet Onderwijs is Ward altijd bezig geweest met het maken van kunstwerken. De laatste jaren van zijn leven legde hij zich volledig toe op zijn schilderijen. Ward was een kunstenaar in hart en nieren. Overal waar hij kwam had hij een potlood (of een ander tekenattribuut) bij de hand. Familie en vrienden weten dat hij overal zijn herinneringen zelf tekende. In de vakantieboeken zitten meer sfeertekeningen dan foto’s. Kaarten die verstuurd werden, werden altijd voorzien van een werkje van zijn hand. Vergroeid met zijn potlood zou op hem van toepassing kunnen zijn. In de loop der jaren heeft Ward van den Abeelen zich een opvallend voorstellingsvermogen en een sterk realistisch vormbesef eigen gemaakt. Hij werkte met acryl-, olie-, aquarel- en gouacheverf, die hij eventueel aanvulde met inkt, potlood, houtskool en krijtsoorten, zodat er sprake is van gemengde technieken. Zijn voorliefde om overal op te tekenen vind je terug in zijn werken, want die zijn o.a. gemaakt op papier, karton en schildersdoek. Uit de werken van Ward spreekt de feeling die hij met het onderwerp had, of het nou sfeerimpressies waren van Indonesië, een havengezicht, een sporttafereel of een muzikant. Dit bereikte hij door verschillende technieken toe te passen. Zijn kleurgebruik is sprekend. Bij Ward zijn de sporters buitengewoon dynamisch afgebeeld, springen de dansers bijna van het ‘doek’, is de passie van de muzikanten zichtbaar en net zoals de sereniteit van een landschap. Voor kenners is hij een herkenbaar schilder. Ward zijn motto was: `Mensen moeten van kunst genieten` en hij zag ook het liefst dat zijn creaties aan de muur hingen. Ward trouwde met Jacoba Adriana Maria (Coos) Giele. Coos is geboren op maandag 15 juni 1931 in Baarn, dochter van Hendrikus Johannes (Henk) Giele en Maria Elisabeth (Mies) Schouten.
4 Suzanna Theresia (Suze) van den Abeelen, geboren op vrijdag 24 januari 1936 in Bogor. Suze is overleden op vrijdag 1 april 2011 in Rotterdam, 75 jaar oud.Zij is gecremeerd op vrijdag 8 april 2011 in Bilthoven, Den en Rust. Suze trouwde met Adriaan Tomassen. Adriaan is overleden vóór vrijdag 1 april 2011.

Datering van de afbeelding: Ca. 1950
Bron:
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd:

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Avondzien Huijding is geboren op 22-02-1896 en overleden op 17-09-1974.
gvb-footer