Het verhaal van...
Deze gegegens zijn voor het laatst gewijzigd door onze vrijwilliger Eric van der Ent op zaterdag 15 augustus 2015.
Dit is het verhaal van Gijsbertus van Kesteren
In dit levensverhaal vertellen we u over Gijsbertus van Kesteren. Zijn geboortewieg stond in Baarn, alwaar hij geboren werd als zoon van Gijsbertus van Kesteren en Anna Elisabeth Catharina Garnjobst. We mogen hem dus een echte 'Barinees' noemen.Gijsbertus werd geboren op donderdag 6 juli 1876 en hij overleed op zaterdag 24 januari 1931. Hij mocht 54 jaar, 6 maanden en 18 dagen oud worden. Gijsbertus overleed in Baarn.
Hij werd 3 dagen later begraven te Baarn Nieuwe algemene begraafplaats Wijkamplaan op dinsdag 27 januari 1931.
Gijsbertus van Kesteren was treinrangeerder.
Treinrangeerder verongelukt bij station Baarn
Het was een gevaarlijk beroep: treinrangeerder. Snuffelend door de oude kranten van vorige eeuw kom je regelmatig ongelukken met spoorwegpersoneel tegen. Met name treinrangeerders waren vaak slachtoffer. Zo ook op 24 januari 1931. Treinrangeerder Gijsbertus van Kesteren was bezig met zijn dagelijkse werkzaamheden op het spoorweg-emplacement bij station Baarn. Terwijl Gijsbertus op de treeplank stond van één van de rangerende wagens, botste hij met zijn hoofd tegen een plank aan, die als rijplank bij het lossen van cokes diende. De plank was men vergeten weg te nemen, en dat werd Gijsbertus noodlottig. Hij viel ernstig verwond van de wagen en overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen.
Gijsbertus van Kesteren werd geboren op 6 juli 1876 in Baarn, als zoon van schoenmaker (in de Leestraat) Gijsbertus van Kesteren en Anna Catharina Elisabeth Garnjobst. Hij trouwde op 13 juni 1906 in Baarn met Maria Klaver uit Bunschoten. Het gezin woonde in de Johannalaan in Baarn. Die straat is inmiddels verdwenen, maar lag parallel aan de Eikenlaan, ongeveer op de plek waar nu de Essenlaan te vinden is.
In het krantenbericht wordt vermeld dat Gijsbertus een vrouw en enige kinderen naliet. Van kinderen heb ik echter geen bewijs gevonden. Ook op de rouwkaart wordt niet over kinderen gesproken. Maria Klaver verhuist na het overlijden van haar echtgenoot naar de Mauvestraat. In 1949 zou ook Maria komen te overlijden. Het echtpaar is begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn.
Gijsbertus van Kesteren was overigens niet de enige treinrangeerder in het gezin Van Kesteren-Garnjobst. Ook zijn oudste broer Hendrikus van Kesteren (1871-1945) oefende hetzelfde beroep uit. Van hem hebben we nog wat mooie foto's van zijn jubileum, helaas weten we niet precies wanneer dat jubileum was.
Klik hier voor het volledige verhaal met foto's
Met dank aan Mevr. M. Duister-Van de Meent, Baarn voor de rouwkaart.
Meer stamboomgegevens van Gijsbertus van Kesteren
Benieuwd naar meer genealogische gegevens van Gijsbertus van Kesteren? Raadpleeg de voorouders (grafisch), of de afstammelingen (grafisch), of de kwartierstaat (tekst), of de parenteel (tekst), of de zandloper (grafisch) van Gijsbertus van Kesteren.Kinderen
Om reden van privacy worden hier alleen de kinderen van Gijsbertus van Kesteren weergegeven, die reeds overleden zijn.Er zijn ons geen (inmiddels overleden) kinderen van Gijsbertus van Kesteren bekend.
Adressen
Benieuwd waar Gijsbertus van Kesteren gewoond heeft?Hieronder ziet u 4 zoekresultaten uit oude adresboeken op basis van voorletters en achternaam van deze overledene.
Let op: het kan zijn dat deze resultaten andere personen betreffen met dezelfde voorletters en achternaam.
Kesteren, G. van (Schoenmaker)
Leestraat 18, Baarn (Bron: adresboek: Baarn 1917)
Kesteren, G. van (Spoorbeambte)
Laandwarsstraat 17, Baarn (Bron: adresboek: Baarn 1917)
Kesteren, G. van
Laandwarsstraat 17, Baarn (Bron: adresboek: Baarn 1917)
Kesteren, G. van
Leestraat 18, Baarn (Bron: adresboek: Baarn 1917)