Welkom Persoonskaart Voorgeslacht Nageslacht Verwantschap Voor en Na
Instellingen Overzichten Statistieken Zoeken Help

Op deze website zijn allerlei overzichten te vinden van deze stamboom. Bovenaan elke pagina staan twee regels: één met overzichten van een persoonen één met algemene overzichten. Door hier op te klikken verschijnt het betreffende rapport, of verschijnt een vervolgpagina waar rapporten vandeze categorie gekozen kunnen worden.

De overzichten van een persoon hebben steeds betrekking op de laatst geselecteerde persoon. Op dit moment is dat Gerrit van der Aa.

Wilt u dus een rapport zien van een bepaalde persoon, dan moet u deze eerst ergens selecteren. Dit selecteren kan overal gebeuren waar de naam in deze kleur staat. Dit is op heel veel plaatsen.

Door te klikken op de knop Instellingen kunt u de rapporten naar eigen smaak aanpassen. De instellingen blijven bewaard zodat ze in een volgende sessie weer beschikbaar zijn. Hiertoe worden deze instellingen opgeslagen via zogenaamde cookies. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, dan moet uw computer zo zijn ingesteld dat cookies geaccepteerd worden.

- De rapporten van elk persoon omvatten:
 • een persoonskaart, met gegevens over de persoon (eventueel met foto's), diens ouders, relaties en kinderen;
 • weergave van het voorgeslacht van deze persoon in tekst- en in diverse grafische vormen: als vooroudercirkel, sierstamboom, waaier, zandloper, standaardkwartieren of schema alsmede enkele statistische gegevens;
 • weergave van het nageslacht van deze persoon in tekst- en in diverse grafische vormen: een overzicht van kleinkinderen en achterkleinkinderen, een grafisch nageslacht in rechthoekvorm of in cirkelvorm, en een parenteel in mannelijke of vrouwelijke lijn of in beide lijnen, alsmede enkele statistische gegevens;
 • verwantschap en grafische weergave van alle verwantschapslijnen met een willekeurig ander te kiezen persoon;
- De rapporten van het totale bestand omvatten:
 • Overzichten van:
  • Foto's: Een overzicht van alle foto's, een fotogalerij (maximaal één foto per persoon) en een doorlopende diavoorstelling waarbij alle foto's achtereenvolgens automatisch op het scherm getoond worden.
  • FotoMemory: Een versie van het Memoryspel aan de hand van de foto's.
  • Gebeurtenissen: Een overzicht op datum van alle gebeurtenissen en een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag in enig jaar in het verleden. Een overzicht van personen van wie onlangs gegevens zijn gewijzigd.
  • Kalenders: Een verjaardagskalender van nog levende personen en een kalender van alle gebeurtenissen.
  • Diverse overzichten: overzichten van alle personen, roep- en achternamen, geboorte-, doop-, relatie-, overlijdens-, begrafenis- en woonplaatsen en relaties. Verder een overzicht van alle verwantschappen tussen personen die een relatie hebben.
 • Statistische gegevens; het aantal levende en overleden mannen en vrouwen, en een overzicht van elke categorie. Ook bevat deze rubriek leeftijdsoverzichten als histogram en als tabel.
 • Een zoekfunctie, met behulp waarvan personen gezocht kunnen worden. Er kan gezocht worden via de eerste letter van de achternaam of op roepnaam, voornamen, achternaam, geboorte-, overlijdens- en relatiejaar en op geboorte-, overlijdens- en relatieplaats. Ook kan gezocht worden op een tweede persoon (ouder, partner of kind).
- Bijzondere eigenschappen:
 • De foto's kunnen vergroot worden door erop te klikken. Het fotovenster hoeft niet gesloten te worden. Wanneer op een andere foto wordt geklikt, dan wordt deze in hetzelfde venster geopend.
 • Op de namen in de grafische overzichten kan geklikt worden, zodat direct de persoonskaart van die persoon wordt getoond.
 • De leeftijd van levende personen is de leeftijd op dit moment, de leeftijd van overleden personen is de leeftijd op het moment van overlijden.
- Benodige externe plug-in