Dit is de 43.488.509e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1189 geplaatst op 21-2-2009 in de catagorie portretfoto.

Elisabeth Cicilia Maria van Berkum

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De envelop waar het glasnegatief in zit staat "Berkem v. dubbel en meisje.". In de envelop zitten 2 glasnegatieven. De eerste van deze jongedame, de andere van een wat oudere vrouw met een jong meisje op haar rug. Ik kan me zo voorstellen dat de achternaam Van Berkum in plaats van Van Berkem zou moeten luiden.Verder weten we helaas nog niets. Kunt u helpen?

Update 4-3-2009: We zijn benaderd door mevr. S. van Berkum. Zij kon ons vertellen dat het jonge meisje op de rug van de oudere dame geen meisje is, maar haar vader, Johannes (Jan) van Berkum. Hij zit op de rug van zijn moeder (foto 1190). De jonge dame is haar tante Elisabeth Cicilia Maria (Bep) de Vree-Van Berkum (foto 1189).

Op deze foto ziet u dus Elisabeth Cicilia Maria (Bep) van Berkum.
Elisabeth Cicilia Maria (Bep) van Berkum is geboren op 31-10-1928 in Cura?ao, dochter van Joseph Petrus (Joost) van Berkum en Jannetje Maria (Jans) Schipper. Beroep: TV producer (Bep werkte 40 jaar voor de K.R.O. in Hilversum). Bep trouwde met Dirk (Dick) de Vree. Dick is geboren op 09-03-1923 in Rotterdam. Dick is overleden op 23-11-2003 in Soest, 80 jaar oud. Dick schreef ook boeken, o.a. Moord op Recept en Doodsoorzaak: Moord? Beroepen: inspecteur van politie, Radio- en TV journalist.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Het glasnegatief van dit portret is inmiddels in bezit van de familie Van Berkum.

Datering van de afbeelding: ca. 1943
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Elisabeth Cicilia Maria van Berkum is geboren op 31-10-1928 en overleden op 05-01-2015.