Dit is de 41.297.229e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1226 geplaatst op 14-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Frans van Dijen?

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Op deze envelop staat "Beuken Heer". We mogen denk ik aannemen dat dit dus Dhr.. Beuken is. Wie kan ons meer vertellen over deze heer?

Update: 8-4-2009: We hebben inmiddels een tip gekregen dat deze persoon mogelijk Frans van Dijen is, die op de Zandvoortweg woonde. In het adresboek van 1948 staat een F.K. van Dijen aan de Zandvoortweg 9, van beroep autohandelaar. Op 8-1-1894 is een Franciscus Kornelis van Dijen geboren, zoon van Bastiaan van Dijen en Anna Maria Brouwer. Deze Frans trouwde met Antonia Hermina Lamberdina Ouwendijk. Aangezien de foto rond 1945 gemaakt is zou deze Frans destijds ongeveer 50 jaar oud geweest zijn. De man op de foto lijkt jonger. Wellicht een zoon van deze Frans?? Het blijft nog even onduidelijk. Wie kan helpen?

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Frans van Dijen Waarschijnlijk