Dit is de 41.303.462e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1232 geplaatst op 14-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Marthe Else Margarethe Specovius

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Op deze envelop staat "Bosman Linde Edda Eckart.". Vermoedelijk duidt dat op de naam van deze dame. Wie kan ons meer vertellen over deze dame?

Update 26-8-2010: Wij hebben meer informatie ontvangen van de zoon van deze mevrouw, dhr. Albert Eckart Bosman. Hij kon ons vertellen dat dit zijn moeder Marthe Else Margarethe Specovius is. Bovendien vond hij in onze beeldbank ook nog een glasnegatief waar hij zelf op afgebeeld staat en ??n waar zijn zus op afgebeeld staat.
Marthe Else Margarethe Specovius is geboren op 3 maart 1903 in Metz, dochter van Adolf Specovius. Marthe trouwde, 22 jaar oud, op 8 augustus 1925 in Hatfield, Hertford, Engeland met Albert Ernst Bosman, 33 jaar oud. Albert is geboren op 9 september 1891 in Djember, Ned. Indi?, zoon van Albertus Bosman. Beroep: electrotechnisch ingenieur.
Kinderen van Marthe en Albert:
1 Linde Maria Bosman. Linde trouwde met Nn Heijmans.
2 Albert Eckart Bosman, geboren op 14 april 1935 in Zaandam. Albert trouwde met Anna Sophia Hendrika Dieperink. Anna is geboren op 15 maart 1932 in Bussum, dochter van Herman Bernard Dieperink en Hendrika Schot.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. U zult begrijpen dat dit negatief aan dhr. Albert Eckart Bosman toegestuurd zal worden.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Marthe Else Margarethe Specovius is geboren op 03-03-1903 .