Dit is de 43.772.252e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1432 geplaatst op 10-5-2009 in de catagorie objekten.

Elisabethstraat in Baarn

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is de Elisabethstraat in Baarn. De naam Elisabethstraat is ontleend aan de naam van de kleindochter van Dhr. Nagel die verschillende panden in deze straat bezat. Elisabeth was een dochter van Adriaan Overeem en Teuntje Nagel. De Elisabethstraat lag in een buurtje, samen met de Dijkweg, en Johannalaan dat in 1970 gesaneerd werd. De hele buurt werd afgebroken. Straten als Goudenregenlaan, Essenlaan, Elzenlaan en Populierenlaan kwamen er voor terug. Zo te zien is deze foto niet lang voor de sloop gemaakt. Dus naar schatting ongeveer 1969. Wie kan vertellen welke huizen in de Elisabethstraat we hier zien? Wie woonden er?

Update 28-12-2011: Dhr. D. van den Broek uit Baarn kon ons aan de namen van de bewoners helpen: Links is het laatste huis van een blok van 5 of 6 huizen. Hier woonde Booy. Booy was één van de eersten in de straat met TV. Op woensdagmiddag kon je daar voor een dubbeltje het kinderuurtje op TV kijken. Ze hadden dan banken neergezet, dus het was een complete voorstelling. En als er in de avond voetbal op TV was dan konden de volwassenen voor een kwartje komen kijken.
Dan het huis met drie ramen, daar woonde Jaap van den Berg, die later emigreerde. Daarna woonde Rinus Radstok daar. In het huis achter de Berk woonde links Vis, de orgelbouwer en ijscoman en rechts Henk Bos. In het volgende huis, achter die oude hokken woonde eerst de oude Van den Berg en later Willem Broerze.
Dan volgde een blok van 4 woningen met van links naar rechts Jan Broerze, Wim Radstok, Diel Pas (later hebben daar ook nog anderen gewoond) en Gert Broerze die met Lies Radstok getrouwd was.
Daarna (niet meer op de foto) op nummer 53 woonde Teunis Koenen met zijn vrouw Gerharda van Diermen. Dat huis staat er nog steeds maar is volledig verbouwd. Daarnaast op nummer 51, Roel Luijer, de handelaar in lompen en oud papier. Dan een twee-onder-een-kap met links Theodorus (Dirk) van den Brakel en rechts Witzier. Daarnaast Willem Radstok de voddenboer en dan mevr. Van de Neut van smederij Van de Neut. Daarnaast nog oude Rika van de Neut (Frederika Gerdina Foppen, weduwe van smid Adrianus Gijsbertus van der Neut). Net om de hoek, maar dat was al Zandvoortweg woonden de gezusters Gersie.

Datering van de afbeelding: ca. 1969
Bron: Dhr. H. Breunesse, Bunschoten
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort foto's van verdwenen plekjes in Baarn.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn: