Dit is de 42.569.793e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2042 geplaatst op 23-1-2010 in de catagorie objekten.

Het Nederlandse Wolhuis, Laanstraat 48 Baarn

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een foto gemaakt in 1948. U ziet hier de etalage van Het Nederlandse Wolhuis aan de Laanstraat 48 in Baarn. De etalage is gemaakt door Adrianus Maria Alphonsus van Dijk t.g.v. het 50 jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Adrianus Maria Alphonsus (Ad) van Dijk is geboren op 02-05-1924 in Baarn, zoon van Jozef Joannes Wilhelmus (Sjef) van Dijk en Anthonia Heemskerk. Ad is overleden op 15-02-1979 in Baarn, 54 jaar oud (oorzaak: Hersenbloeding). Notitie bij Ad: Ad is geboren in de Laanstraat waar zijn vader een meubelmakerij had. Na het overlijden van zijn vader verhuisde het gezin naar de van Wassenaerlaan en vervolgens naar Faas Eliaslaan 31, waar Ad en Ans na hun huwelijk voorlopig bij inwoonden. In zijn jeugd jaren vormde Ad samen met broer Ton en drie Baarnse vrienden de Tijgerband die speelde op bruiloften en partijen. Ad was etaleur o.a. voor het Nederlandse Wolhuis die in die jaren ook een vestiging had in de Laanstraat te Baarn, later werd hij om financieele reden vertegenwoordiger. Ans kwam in 1931 met haar familie naar Baarn, werkte op kantoor bij notaris R?mer en was leidster van de gidsen. Ad trouwde, 29 jaar oud, op 06-10-1953 in Baarn met Anna Petronella Theresia (Ans) Huigsloot, 24 jaar oud. Ans is geboren op 06-06-1929 in Roelofarendsveen, dochter van Cornelis Petrus (Cor) Huigsloot en Gerarda Maria (Grad) Wildenburg.

Mvr. L. van de Kraats-Bos woont tegenwoordig in Belgi? en kon ons over de winkel nog informatie verstrekken:
Het Wolhuis werd gerund door ?tante Ada? Kok. Ik heb handwerkles daar gevolgd en later mocht ik af en toe meehelpen (als jong meisje) bij het verkopen van DMC borduurgaren en wol. Dat was in de zestiger jaren. Nadat het Wolhuis stopte (het was een pand op de plek waar Siberty Meijer haar winkel had met mooi tafel- en bedlinnen) is tante Ada naar Leeuwarden verhuisd. Ik heb haar door ook nog eens opgezocht. Ze is inmiddels al lang overleden.

Datering van de afbeelding: 1948
Bron: Dhr. C.P. G.M. van Dijk, Baarn
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer oude foto's die betrekking hebben op het Eemland en zijn bewoners.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Adrianus Maria Alphonus van Dijk is geboren op 02-05-1924 en overleden op 15-02-1979.