Dit is de 42.573.504e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2702 geplaatst op 3-9-2011 in de catagorie groepsfoto.

Politie Baarn

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Op deze foto staat het politiekorps van Baarn. De foto moet, gezien de uniformen die de agenten dragen gemaakt zijn zo rond 1915-1920. De heer Michel van Grinsven wist ons het volgende te vertellen: Het was wat uniformering betreft een overgang tussen de rijksveldwachters en de gemeente politie. De jassen, de helmen, het is helemaal het beeld van de politie. Op de foto is niet te zien of de helmplaat het rijkswapen is ( zoals de rijksveldwachters dat droegen en de gemeenten die geen geld hadden om eigen platen aan te laten maken. ) of een plaat met het gemeentewapen. Alleen de rijkere gemeenten konden zich dat veroorloven, en toen de gemeentepolitie er kwam zijn de uniformen van de rijksveldwacht ook nog een tijd door gedragen.

Overigens staan er op de foto hoogstwaarschijnlijk niet alleen veldwachters uit Baarn. Met het inwoneraantal uit die tijd zou het op die manier wel een heel groot korps geweest zijn.

Datering van de afbeelding: ca. 1915-1920
Bron: Dhr. W. Bos, Mentone, Vic. Australiƫ
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer oude foto's die betrekking hebben op het Eemland en zijn bewoners.

Op deze foto staan één of meerdere niet-geïdentificeerde personen.
Herkent u iemand? Laat het ons weten!
Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Onbekend
2. Onbekend
3. Onbekend
4. Onbekend
5. Onbekend
6. Wouter Gerrit Bos is geboren op 13-11-1887 en overleden op 20-08-1960. zoon van Teunis Bos en Hendrika van Ettikhoven

7. Onbekend
8. Onbekend
9. Onbekend
10. Onbekend
11. Onbekend
12. Onbekend
13. Onbekend
14. Onbekend
15. Joohannes Martinus Rehorst rijksveldwachter van de Brigade Hilversum en later gestationeerd in Den Dolder. Zoon van Wilhelmus Martinus Rehorst en Maria Francisca Grondel
16. Onbekend