Het verhaal van...
Dit is het verhaal van Popco Horatius Faber
In dit levensverhaal vertellen we u over Popco Horatius Faber. Zijn geboortewieg stond in Harlingen, alwaar hij geboren werd als zoon van IJme Faber en Maria Anna Vriesema.Popco Horatius werd geboren op woensdag 17 oktober 1866 en hij overleed op zaterdag 3 januari 1942. Hij mocht 75 jaar, 2 maanden en 17 dagen oud worden. Popco Horatius overleed in Baarn.
Hij werd begraven te Bussum, algemene- en nieuwe R.K. begraafplaats, Nieuwe Hilversumseweg.
Relaties
Popco Horatius Faber had twee maal een relatie. Bij zijn overlijden was hij weduwnaar van Wilhelmina Ditmar. Voor Wilhelmina Ditmar was hij weduwnaar van Christina Catharina Bleeker.Beroep
Popco Horatius Faber was handelsagent, koopman.Overige wetenswaardigheden
Bewoner Villa De Harscamp, Ringlaan Baarn.P.H. Faber was firmant van Otto J. Faber, hout- en andere agenturen te Amsterdam. Nadat zijn echtgenote Christina Catharina Bleeker was overleden, hertrouwde hij in 1916 met Wilhelmina Ditmar. Faber bezocht de lagere school te Harlingen en de 5-jarige H.B.S. te Leeuwarden, waarna hij enige tijd als voluntair in de effectenhandel te Amsterdam werkzaam was. Vervolgens keerde hij terug naar Friesland om daar de houthandel te beheren zijn vader had overgenomen. In 1894 vertrok hij naar Amsterdam en richtte daar met zijn broer Firma Otto J. Faber op. Nadat zijn broer in 1930 tot directeur van N.V. Houthandel voorheen William Pont te Zaandam werd benoemd en hij een tijd allen de zaak had bestuurd, werd de procuratiehouder, dhr. Hultzer, als compagnon opgenomen. Voorts was hij voorzitter van de Protestantenbond te Baarn en van de agentengroep in de houthandel. Ook was hij commissaris van de Stoomvaartmij. Noordzee. In verband met zijn bedrijf bezocht hij de houtlanden: Scandinaviƫ, Rusland en Finland, terwijl hij tevens een reis naar Roemeniƫ maakte. Verscheidene landen hebben hem onderscheiden. Z.M. de Koning van Zweden benoemde hem tot ridder eerste klasse inde Wasa-Orde, terwijl de president van Finland hem enige tijd vroeger tot Ridder Eerste Klasse in de Orde van de Witte Roos verhief.