Het verhaal van...




Dit is het verhaal van Louise Catharina Petronella Kerling
In dit levensverhaal vertellen we u over Louise Catharina Petronella Kerling. Haar geboortewieg stond in 's-Gravenhage, alwaar zij geboren werd als dochter van Johannes Jacobus Kerling en Johanna Petronella Ebling.Louise Catharina Petronella werd geboren op donderdag 19 juli 1900 en zij overleed op zaterdag 24 augustus 1985. Zij mocht 85 jaar, 1 maand en 5 dagen oud worden. Louise Catharina Petronella overleed in Baarn.
Zij werd 5 dagen later gecremeerd te Den Haag, crematorium Ockenburg op donderdag 29 augustus 1985.

Relaties
Louise Catharina Petronella Kerling bleef ongehuwd.Beroep
Louise Catharina Petronella Kerling was buitengewoon hoogleraar der phytopathologie, directrice Phytopathologisch Laboratorium .Overige wetenswaardigheden
Het Phytopathologisch Laboratorium "Willie Commelin Scholten" was gevestigd aan de Javalaan in Baarn.De Stichitng Phytopathologisch Laboratorium 'Willie Commelin Scholten', kortweg WCS, is opgericht op 18 december 1894 door het echtpaar C.W.R. Scholten en H. Scholten-Commelin ter nagedachtenis aan hun jong overleden zoon Willie Scholten, student biologie. Het laboratorium was gevestigd te Amsterdam aan de Roemer Visscherstraat 1. Van 1895-1906 was Jan Ritzema Bos (1850-1928) directeur, hij was de grondlegger van de fytopathologie (plantenziektekunde) in Nederland. In 1895 was hij benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de fytopathologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1906 werd Johanna Westerdijk (1883-1961) benoemd tot directrice van het laboratorium. Zij werd in januari 1917 benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de fytopathologie aan de Universiteit van Utrecht, waarmee zij de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland was. In 1930 werd ze ook buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Wegens ruimtegebrek verhuisde het laboratorium in 1921 naar het ruime landhuis 'Java' in Baarn. Johanna Westerdijk ging er ook wonen. Onder haar leiding groeide het laboratorium uit tot een beroemd internationaal fytopathologisch centrum. Na een verbouwing in 1928 werd het Centraal Bureau voor Schimmelcultures in het laboratorium ondergebracht. Al in 1907 was de zorg voor de collectie van levende schimmels aan Johanna Westerdijk toevertrouwd. Ze zou tot 1959 directrice blijven van het Centraal Bureau voor Schimmelcultures waar schimmels uit de hele wereld werden verzameld, beschreven, in leven gehouden en ter beschikking gesteld. De verkoop van schimmels werd een belangrijke inkomstenbron. In 1952 legde Johanna Westerdijk haar functie van directrice van het laboratorium neer; ze werd opgevolgd door dr. Louise C.P. Kerling (1900-1985). Het laboratorium ontwikkelde zich in de loop van de tijd tot universitair onderzoeksinstituut. In 1991 werd het gesloten. De stichting werd omgezet in Stichting Willie Commelin Scholten voor de Fytopathologie.